Genelde gıda sektörünün dışındaki arkadaşlarım restorancılığın eğlence dolu, renkli bir iş olduğunu düşünüyorlar. Kısmen haklılarda. Hepimiz keyifli günlerimizde, arkadaşlarla birlikte olmak için, özel günlerimizi kutlamaya veya güzel bir şeyler yemek için gideriz restoranlara.

Ancak bu dışarıdan görünen kısmı. İçerideki dünya ise çok başka. Sonuçta ev sahibi olduğunuz an keyif için gelen kişilerin keyiflerini yerine getirmek zorundasınız? Restoran işletmecisi olmak için neyin sizi motive ettiğini düşünün ve kendinize karşı dürüst olun,

Restoran işletmecisi olmanın bir çok güzel nedeni vardır. İşte size birkaç tanesi:

  • Sürekli koşulların değiştiği çalışma ortamı.
  • Anlık zorluklara meydan okuma şansı.
  • Bu işe gönülden bağlanmış olmak.
  • Yemeğe ve gıdanın kendisine olan merak.
  • Boş durmayı ve tatilleri sevmemek ve sürekli çalışmak?(resmi tatillerde bile).
  • Aile işini devam ettirmek.
  • Nakit para kazanmayı istemek.

Ancak bunların aksine alttaki maddelerde yazanlar size daha yakın geliyorsa belki durup bu işi tekrar düşünmelisiniz:

  • Bu işin eğlenceli olacağını düşünmek.
  • Arada takılacak, bir mekanın sahibi olmak.
  • Bir yer açarak şef olma hayali.
  • Ümit usta yaparda siz yapabilir misiniz?
  • Emeklilik hayatında hep bir restoranınız olsun istemeniz.

Eğer restoran işletmeciliği konusunda sizi motive eden öğeler daha çok ikinci grupta ise moralinizi bozmayın ama bir daha düşünün. İlk grup size daha çok uyuyorsa işin zorluklarından da haberdarsınız demektir. Artık finansal, insan kaynakları, işin konsepti gibi konularda daha ileri araştırmalar yapmaya hazırsınız.