Nedir sağlıklı dondurma? Doğal olan dondurma olarak nitelendirebiliriz. Hiç birimiz gıda mühendisi değiliz, olamayız da. Peki o zaman bir dondurma sağlıklı mı değil mi nasıl bilebiliriz?

Diğer bir çok yiyecek içinde geçerli bir kural var. Etiketi okumak ve okuduğunuz şeyden emin değilseniz almamak. İçindekiler bölümüne dikkat edin. Örnek vermek gerekirse, çok kullanılan glukoz şurubu mesela? Eskiden şeker yerine neden bu yazar diye düşünürdüm. Sonra öğrendim ki, glukoz şurubu, mısırdan elde edilen bir şekermiş. Bazı GDO konusunda popüler bitkiler var, ve mısır bunların başında geliyor. Bunun gibi, etiketlerde alışık olmadığımız malzemeler ile karşılaşabiliyoruz.

Diğer yiyeceklerde olduğu gibi, dondurmada da etiketi okumak gerekli. Yerel üreticilere de elbette sorup, öğrenmenizde fayda var. Özellikle çocukların çok tükettiği bir ürün dondurma. Dondurmayı çocuklarınıza güvendiğiniz yerlerden almanız, ve onları doğal ve sağlıklı olana yönlendirmeniz önemli. Doğal malzemelerle yapılmış, gerçek dondurmanın tadına alışan bir çocuk, gelecekte de yine doğal tatlar isteyecektir. Yani sağlıklı beslenecektir.