Hergün yeni bir gündür restoran işinde. Dün yaptığınız iyi şeyler ertesi günü bağlamaz. Bugün yine iyi olmak zorundasınızdır. Bugün mükemmelseniz yarında öyle olmak zorundasınızdır.

Restoran sahipleri bir zaman sonra yorulurlar. Eksikleri görmemeye, görmek istememeye başlarlar. Olmasada olur demeye başlarlar. Yenilik yapmak tehlikeli görünür. Bunun için sayısız sebep bulurlar. Bazen görürler ama elleri uzanmaz değiştirmeye.

Çünkü geçen zamanda ne yaptılarsa, müşteriler gereken ilgiyi göstermemiş, çalışanlar bir ucundan tutmak yerine ayak sürümüş, her yenilikte tereddütlü sesler yükselmiştir.

Ancak beklenen ve gerekli adımı atmadığınız hergün kayıptır. Az daha bekliyelim diyorsanız demeyin. Yapın. Deneyin. Yaşayın ve görün. Ama beklemeyin. Emin olun hiç birşey bir günde bozulmuyor veya kazanılmıyor. Emin olun bekleyincede gökten ilham perisi inmiyor.

Yarına bırakmayın. İşletmenizde sizi rahatsız eden rafa kaldırdığınız herşeye elinizi sürün. Size engel olduğunu düşündüğünüz, içten içe rahatsız eden herşeyi kaldırın, değiştirin. Ama düşünmek ile zaman kaybetmeyin.

Bugünün daha iyi olması için bir eylemde bulunun.