Bu son yıllarda çok duymaya başladığım bir cümle aslında ? ileride bir restoran açmayı düşünüyorum?  benzer türevleri de oluyor tabii. Çevremde bir çok insan profesyonelce yaptığı işten emekli olduğunda veya yeterince yaptığına inandığında nedense restoran işini gözüne kestiriyor. İyi de bir niyet, restorancılık turizm demektir, doğa ile barışık olmaktır, hizmet vermektir? Ancak bu iş öyle kolayca göze alınacak bir iş değildir, hele hele emeklilik yıllarında yan gelip yatmayı düşünüyorsanız…

Restorancılık her şey den önce hizmet demektir. Hizmet = Kapris denklemine hazır olmalısınız. Emeklilik yıllarında müşteri kaprisinin yüksek olduğu işler ne denli doğrudur. Aynı zamanda uzun çalışma saatleri ve hızlı bir tempodur. Her yemek aç müşterilere hemen yetiştirilmeli ve her seferinde sorunsuz olmalıdır. Bu da anlık aşırı yükselen stres demektir. Çok şef tanırım servis saati yanına fazla yaklaşmazsanız iyi olur?

Ancak çalışmayı seviyorsanız, çalışmanızın karşılığında mutlu yüzler görmek yorgunluğunuzu azaltıyorsa ve bunun karşılığını nakit almaktan mutluluk duyacaksanız( herhalde nakit konusunda herkesle hem fikirizdir) ileride bir restoran açın.

Çünkü başarılı olacaksınız.