8
Oca
2011
0

Mereng (Meringue)

Yumurta hemen hemen her tatlıda çok özel bir yere sahiptir. Doku ve kıvam verir, renk verir, lezzet artırır, hacim kazandırır, sihirli bir malzemedir. Bazı tarifler temelde sadece yumurtanın çırpılma şekli ile ayrışır. Yumurtayı kabartmak veya kabartmadan karıştırmak, az kabartmak yada çok kabartmak çoğu zaman püf noktası olmuştur tariflerde.

Benim için mereng yapmak, yumurtadan pastacılık eğitimi almak gibidir. Her şeyi kararında yaparsanız merenginiz güzel olur, aksi taktirde hatanızdan dönemezsinizde. Ya olur yada olmaz.

Mereng (Meringue) basitçe çırpılmış yumurta beyazı ve şekerdir. Fransızlar beyaz şeker ve yumurta akı ile yapar. İtalyanlar yumurta akına, şekerli şurup karıştırarak yapar.

Mereng yaparken dikkat;

Yumurta sarılarını, beyaza karıştırmayın.

Plastik karıştırma kabı kullanmayın. Metal veya bakır olsun.

Mereng (Meringue)

Yumurta Beyazı         4adet

Pudra Şekeri               220gr

Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın.

Pudra şekerini elekten geçirin.

Yumurta beyazlarını çırpıcınıza atın.

1. kademe de çalıştırmaya başlayın ve içine yavaş yavaş pudra şekerini katın.

Pudra şekerini dökünce, makinenizin hızını sonuna kadar arttırın.

Sert tepecikler oluştuğunda işlem tamamdır.

Fırın tepsinize yağlı kağıt koyun.

İster sıkma poşeti ile şekiller verebilirsiniz, isterseniz de kaşıkla top top koyabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 30-40dk pişirin.

Piştiğini düşündünüz çıkardınız, ancak hala daha yumuşak ise, fırına tekrar atabilirsiniz. Pişen merenglerin rengi bu tarifte biraz krem rengine kaçacaktır, renkleri kreme dönünce fırından alabilirsiniz.

0

Leave a Reply