31
May
2011
0

Vişneli Dondurma (Sorbe)

Geçenlerde tatlı bir şeyler olsa da yesek dedik. Ama hafif olsun, içinde de yağ olmasın diye iç geçiriyorduk. Meyve yemek aslında en faydalısı olurdu, ancak meyve bu tatlı isteğini kesmeyecekti. Daha tatlı bir şeyler ne olabilirdi?

5-10 dakika düşündükten sonra, ampul yandı. Meyveli dondurma (Sorbe) yapacaktım. Hem yağ yoktu, hem tatlıydı hem de içinde bolca meyve olacaktı. Çokta hızlı ve kolayca yapılabilirdi (tabii dondurma makineniz var ise). Hangi meyveden yapsak diye düşünmeye başladık. Buzlukta dondurulmuş vişne vardı, neden olmasın diyip indirdik vişneleri…

Vişneli Dondurma (Sorbe) Tarifi.

Tarif basit;

Vişne                                    1 kase

Şeker                                    1 su bardağı

Su                                          1 su bardağı

Üç malzemeyi bir kaba koyuyorsunuz.

Blender ile iyice çekiyorsunuz. 1 dakika yeterli olacaktır.

Dondurma makinenize karışımı dökün.

İstenilen kıvama gelince dondurmayı makineden alıp, buzluğa kaldırın.

Vişneli dondurmayı ne kadar zamanda yaptığımı sizler için ölçtüm. Toplamda 40 dakika içinde taptaze dondurmam hazırdı. Bunun sadece 10 dakikası siz çalışıyorsunuz geri kalan 30 dakika makine çalışıyor.

Vişneli dondurma tatlı krizimizin önüne geçti. Kışın dondurma yenmez diye düşünenlerdenseniz, yazdan beri dondurmayı çok özlemişiz. Eminim sizlerde özlemişsinizdir…

0

You may also like

2024 Yılı Belirsizlikler İçinde Göreceli Fırsatlar
İlk Defa Dondurma İmalathanesi Kurarken…
Gelecekte Dondurma Dükkanı Açmak İçin Bugün Yapmanız Gerekenler
Dondurma Kaşığı – Dükkanı Açarken Hangi Kaşık Kullanılmalı?

2 Responses

    1. Cem Pak

      Yakın zamanda fotoğraflayıp sitede görebileceksiniz. Ancak simac 6000 diye ararsanız google görsellerde fotoğraflarını görebilirsiniz.

Leave a Reply