Damak tadımız çocukluktan oluşmaya başlar ve büyüdükçe zenginleşir. Gelato taze malzemeler ile yapılan taze dondurmadır. İtalyanların yemek kültürlerinin kökünde olan tazelik ve basitlik; Gelato?da daha az yağ ve şeker, daha çok meyve ve çeşniler( kahve, kakao gibi) olarak ortaya çıkıyor.

Yaz aylarında dondurmayı özellikle çocuklar severek fazla miktarda tüketiyor. Aileler bu tüketimi çocuklarının yararına çevirebilirler. Elbette her şeyin fazlası zarar, ancak daha az yağ ve şeker tüketmelerini bu şekilde sağlayabilirsiniz. Orijinal tariflere bağlı kalarak gelato üreten yerlerde sorbe adı altında  dondurmaların   %30?u ve daha fazlası saf meyve olabiliyor.  Çocuklara meyve yedirmenin bir başka yolu olarak da gelato düşünülebilir.

Damak tadı ve yemek seçme alışkanlığı da çocukluktan başlar. Aileler ne kadar saf, tatlandırıcılar içermeyen, taze yiyecekleri çocuklarına verirlerse onlarında damakları bu tadı sever bu tada alışır. Böylece çocuklarımızı korumaya çalıştığımız bir çok yapay ürünü, kendileri beğenmemeye başlarlar.

Gelato sadece tozdan yapılmış seri üretim dondurmaların bir alternatifi. Diğer fabrikasyon ürünlerin taze ve doğal ikamelerini çocuklarınıza sundukça onlarda buna alışacak ve daha sağlıklı, iyi beslenme alışkanlıkları olan yetişkinler olacaktır.

Not: Sorbe su, şeker ve meyveden oluşan dondurmalardır. Süt asla bulunmaz, saf meyve tadı en çok bu çeşitte ortaya çıkar. Yapılışından ötürüde yağ içermez.